Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi

EĞİTİME YENİ BİR BAKIŞ:BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ

Şanlıurfa'da eğitim potansiyelini ilgili kurum ve kuruluşlar ile iş birliği içerisinde güçlendirmek amacıyla Şanlıurfa Valiliği himayesinde hayata geçirilen "Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi",izleme,değerlendirme ve ödüllendirme mekanizmalarını da işleterek eğitimi birinci öncelik haline getirmeyi hedefleyen bir projedir.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılından itibaren okulumuzda uygulanacak olan proje ile okul öncesi çağındaki çocukların bilişsel,dil,motor,sosyal ve duygusal gelişim alanları ile özbakım becerilerinin eş güdümlü ve çok boyutlu olara desteklenmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda okul öncesi eğitim kademesinde bulunan öğrencilerin farklı alanlardaki zeka gelişimlerine katkıda bulunmak;keşfetme,problem çözme,yaratıcı düşünme becerilerinin temelini oluşturmak,bireysel yeteneklerini ön plana çıkarmak,nesneleri kullanabilmeyi öğrenmek,paylaşmayı öğrenmek,sosyal çevresiyle doğru iletişim kurmak gibi davranışlarını desteklemek için çoklu zeka türlerine hitap eden etkinliklere yer verilecektir.

Bu süreçte Rehberlik Servisi ile işbirliği içerisinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz.